注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

娟紫的博客

一万年太久,只争朝夕。。。。

 
 
 

日志

 
 
关于我

痴迷音乐,电影,只会欣赏,喜欢诗词,难写佳篇杰作,爱好书法,写的一般,钟爱围棋,只会玩玩,热爱英语,走不出国门。就这样的一个人。。。。

网易考拉推荐

初中英语反义疑问句专项练习题  

2013-05-01 07:15:30|  分类: 语法习题专练 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
1. I don't  think that the necklace is made of diamond, ________?

  A. do I    B.  do you    C.  isn't  it    D.  is it

  2. His wife had the carpets and the curtains cleaned, ________?

  A. hadn't     B.  had    C.  didn't  she    D.  did she

  3.It's  my son's  wedding next week, and I have to do my best for that,_______  ?

  A. haven't  I     B.  don't   I    C.  don't  he    D.  isn't  it

  4.Harry wouldn't  become a teacher if it hadn't  been for the holiday, ______  ?

  A. would he    B.  had it    C.  would it    D.  had he

  5. No one left here yesterday,________?

  A. didn't  they    B.  did they    C.  didn't  one    D.  did one

  6. Birds rarely build nests in our garden,________?

  A. don't  they    B.  do they    C.  didn't  they    D.  did they

  7. You must have been to the Great Wall,____________?

  A. mustn't  you    B.  haven't  you    C.  aren't  you    D.  must you
 8. learning how to repair motors takes a long time,________?

  A. doesn't  it    B.  don't  they    C.  does it    D.  do they

  9.They must have stayed at home last night,________?

  A. mustn't  they    B.  haven't  they    C.  didn't  they    D.  must they

  10.I feel like going to the cinema tonight,________?

  A. don't  I    B.  don't  you      C.  do I    D.  do you

  11.Let's  start out early tomorrow morning,________?

  A. shall we     B.  will you    C.  do you    D.  can't  you

  12.There's  not much news in today's  newspaper,________?

  A. isn't  it    B.  is it    C.  isn't  there    D.  is there

  13.They need our help badly at the moment,________?

  A. needn't  they    B.  need they    C.  don't  they    D.  do they

  14.She is unfit for the position,________?

  A. is she    B.  isn't  she     C.  doesn't  she    D.  does she

  15.I wish to visit America,________?

  A. don't  I      B.  can I    C.  may I    D.  may you

  16.She's  been a worker here for many years,________?

  A. isn't  she    B.  is she    C.  hasn't  she    D.  has she

  17.What beautiful flowers,________?

  A. aren't  they    B.  are they    C.  isn't  it    D.  is it

  18.Mother used to live in a poor village,____________?

  A. used she    B.  usedn't  she    C.  didn't  he    D.  did he

  19.You'd better go at once,________?

  A. wouldn't  you    B.  had you    C.  hadn't  you    D.  should you

  20.I am very interested in Mark Twain's  novels,________?

  A. aren't  I    B.  am not I    C.  aren't  you    D.  are you
 Keys:

  1-5  DCBAB

  6-10  BBACD

  11-15 ADABC

  16-20  CABCA
  二

1.  You'd rather watch TV this evening, ______?

 

  a. isn't it      b. hadn't you      c. wouldn't you      d. won't you

 

  2.  I suppose you're not going today, ______?

 

  a. are you      b. do you     c. don't you    d. aren't you

 

  3.  I wish to shake hands with you, ______?

 

  a. shall      b. may I     c. do I      d. will I

 

  4.  Three hours ought to be enough time, ______?

 

  a. oughtn't three hours    b. didn't they    c. shouldn't it    d. shouldn't three hours

 

  5.  They have to study a lot, ______?

 

  a. don't they    b. haven't they    c. did they    d. hadn't they

 

  6.  When the car crashed, your brother escaped being hurt, ______ ?

 

  a. didn't he    b. did he    c. did it    d. didn't it

 

  7.  I'm sure dirty, ______?

 

  a. am I     b. isn't I     c. aren't I     d. am not I

 

  8.  You seem to be dissatisfied with your present post. I don't think you judged your ability objectively when you applied for it, ______ you?

 

  a. do    b. did    c. don't     d. didn't

 

  9.  That's the sort of the book you want, ______?

 

  a. is it     d. isn't that    c. is that    d. isn't it

 

  10. All these dictionaries are a great help to you, ______?

 

  a. are they                 b. aren't they

 

  c. are all these dictionaries    d. aren't all these dictionaries

 

  11.The movie that we saw last week was quite interesting, ______?

 

  a. wasn't it    b. was it    c. didn't we   d. weren't we

 

  12.Tom has been writing letters all afternoon, but he should have finished them by now,  ______?

 

  a. hasn't he    b. has he    c. shouldn't he    d. didn't you

 

  13.David told me that you would take a trip to America, ______?

 

  a. would you    b. wouldn't you    c. did you    d. didn't you

 

  14.There appeared to be no better way, _______?

 

  a. was there    b. were there    c. did there    d. didn't there

 

  15. You has some trouble finding where I live, ______?

 

  a. didn't you    b. hadn't you    c. do I    d. don't I

 

  16.He has his hair cut every month, ______?

 

  a. has he    b. hasn't he    c. does he    d. doesn't he

 

  17.Your friend needs to come earlier, ______?

 

  a. does he    b. doesn't he    c. need he    d. needn't he

 

  18.The little boy dare not go to church, ______?

 

  a. dare he    b. daren't he    c. does he    d. doesn't he

 

  19. Susan'd have worked abroad if she'd had the chance, ______?

 

  a. has she    b. hadn't she    c. would she    d. wouldn't she

 

  20. Everyone's having a good time, ______?

 

  a. is he    b. isn't everyone    c. does he    d. aren't they

 

  21.Any one can join the club, ______?

 

  a. can any one    b. can't any one    c. can't they    d. can they

 

  22.Tell me how to operate the electronic computer, ______?

 

  a. will you    b. shan't you    c. do you    d. don't you

 

  23.Magaret scarcely comes to visit you on Christmas Day, ______?

 

  a. doesn't she    b. does she    c. do you    d. don't you

 

  24. Let's listen to the radio program that the teacher mentioned, ______?

 

  a. do we      b. don't we      c. shall we    d. shan't we

 

  25.You think you're funny, ______?

 

  a. didn't you    b. are you    c. don't you    d. do you

 

  26.Janet used to take part in labor in that village, ______?

 

  a. used she    b. did she    c. didn't she    d. should she

 

  27.What beautiful weather, ______?

 

  a. is it    b. isn't it    c. won't it    d. doesn't it

 

  28. He ought to go to Kwangchow by plane, ______?

 

  a. should he    b. shouldn't he    c. would he    d. wouldn't he

 

  29. We never dared to ask him a question, ______?

 

  a. did we    b. didn't we    c. dared we    d. daren't we

 

  30.     Nobody will believe how difficult his work has been ______?

 

  a. will he    b. won't nobody    c. will they    d. won't they

 

  31.You must have made the mistake, ______?

 

  a. mustn't you    b. haven't you    c. didn't you    d. hadn't you

 

  32.Learning how to repair computers takes a long time, ______?

 

  a. isn't it    b. aren't they    c. doesn't it    d. don't they

 

  33.Jack has coffee with breakfast, ______?

 

  a. hasn't Jack    b. hasn't he    c. doesn't Jack    d. doesn't he

 

  34.They must have stayed at hotel last night, ______?

 

  a. mustn't they    b. haven't they    c. didn't they    d. hadn't they

 

  35.There isn't anything wrong with the radio, ______?

 

  a. is there    b. is it    c. does it    d. does there

 

  36.You must be hungry, ______?

 

  a. must you    b. mustn't you    c. are you    d. aren't you

 

  37.Let's do the exercises by ourselves, ______?

 

  a. shall we    b. shan't we    c. will you    d. will we

 

  38.Her daughter had the carpets and curtains cleaned, ______?

 

  a. had she    b. hadn't she    c. didn't she    d. didn't her daughter

 

  39.The teacher had a talk with you, ______?

 

  a. has you    b. hadn't she    c. did she    d. didn't she

 

  40.Something'll have to be done about the air pollution, ______?

 

  a. won't it    b. will it    c. has it    d. does it

 

  41. Linda ate nothing this morning, ___?

 

  A. didn't she B. was she C. did she D. wasn't she

 

  42. There's hardly___ milk in the bottle, _____there?

 

  A. no, isn't B. some, is C. little, isn't D. any, is

 

  43. He has never ridden a horse before, ___?

 

  A. does he B. has he C. hasn't he D. doesn't he

 

  44. - He seldom came here, _____? - Yes sir.

 

  A. didn't he B. does he C. doesn't he D. did he

 

  45. Everything seems all right, _____ ?

 

  A. does it B. don't they C. won't it D. doesn't it

 

  46. Nobody was absent from the meeting, ____ ?

 

  A. was it B. were they C. wasn't he D. weren't they

 

  47. One can't be too modest, can _____ ? A. one B. he C. it D. we

 

  48. No one failed in the exam, _____ ? A. was he B. did one C. did they D. didn't he 9. I'm a little late for class, _____ I? A. amn't B. am not C. isn't D. ain't

 

  50. Neither you nor I am a artist, _____ ? A. am I B. aren't we C. are we D. ain't I

 

  51. He can't be her father, _____ he? A. is B. isn't C. can D. can't

 

 练习答案

 

  1  C 2  A 3  B  4  C  5  A  6  A 7  C  8  B 9  D  10  B 11  A 12  C 13  B 14  D 15  A 16 D 17  B 18  A 19  D 20  D 21  C 22  A 23  B24  C25  D26  C 27  B28  B 29  A 30  C 31  B 32  C33  D34  C35  A36  D37  A 38  C 39  D  40  A

 

  41 C 42 D 43 B 44 D 45 D 46 B 47 A 48 C 49 D 50 C 51 A

 


  评论这张
 
阅读(4098)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017