注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

娟紫的博客

一万年太久,只争朝夕。。。。

 
 
 

日志

 
 
关于我

痴迷音乐,电影,只会欣赏,喜欢诗词,难写佳篇杰作,爱好书法,写的一般,钟爱围棋,只会玩玩,热爱英语,走不出国门。就这样的一个人。。。。

网易考拉推荐

【引用】近义动词辨析专项训练  

2011-03-08 14:16:00|  分类: 语法习题专练 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
本文转载自玉兔王子《近义动词辨析专项训练》
1. He ______ me to give up smoking.
  A. hopes B. suggests C. advises D. makes
  2. They _______ him working all day long.
  A. had B. made C. forced D. obliged
  3. He is too young to ___ right from wrong.
  A. speak B. talk C. say D. tell
  4. At last he _____ worker.
  A. became B. turned C. changed D. grew
  5. The peasants are ______ good seeds for the coming spring.
  A. picking out B. choosing
  C. selecting D. choosing from
  6. When did you _____ yesterday?
  A. arrive B. reach C. get D. get to
  7. How long will it _____ you to do the job?
  A. cost B. spend C. last D. take
  8. It’s too cold to ___ the engine.
  A. begin B. start C. ride D. drive
  9. Will you take part in the meeting to be _____ next week?
  A. held B. taken place C. had D. happened
  10. Who ___ the new world?
  A. invented B. made
  C. discovered D. uncovered
  11. Need I help you? Yes, you ____.
  A. need B. may C. must D. should
  12. He was _____ by her beauty.
  A. moved B. excited C. touched D. struck
  13. He is _____ as our best friend.
  A. thought B. looked C. considered D. regarded
  14. When did you _____ his letter?
  A. hear from B. receive C. accept D. hear
  15. A new look has _____ in China in the last few years.
  A. broken out B. taken place
  C. happened D. taken on
  16. She is ___ her best clothes today.
  A. wearing B. dressing
  C. putting on D. having on
  17. Will you ___ me a few minutes?
  A. share B. spare C. save D. spend
  18. He ___ from his seat.
  A. rose B. stood C. got D. raised
  19. Trains ___ more people than buses.
  A. take B. carry C. fetch D. bring
  20. Loud noises can ____ people mad.
  A. drive B. turn C. cause D. have
  21. ___ while the iron is hot.
  A. Strike B. Hit C. Beat D. Knock
  22. I found a wallet ___ on the ground.
  A. laying B. lying C. lay D. lie
  23. I haven’t ___ his letter yet.
  A. written B. answered C. replied D. returned
  24. They ___ the different parts into one.
  A. united B. connected C. joined D. linked
  25. He got ___ in the battle.
  A. hurt B. harmed C. injured D. wounded
  26. Will you __ me the favour to put on the coat?
  A. do B. make C. give D. have
  27. Who ____ it be? It must be Mary.
  A. must B. can C. should D. may
  28. He ____ his way put when the film was over.
  A. did B. found C. made D. took
  29. Did you ___ the concert yesterday?
  A. attend B. join on C. join D. have
  30. It is well ____ to all that China is a large country.
  A. said B. told C. known D. reported
  31. We ___ the apple into three parts.
  A. separated B. split C. parted D. divided
  32. China ____ a large population.
  A. covers B. takes C. has D. makes
  33. They were _____ busy working all day long.
  A. made B. kept C. had D. let
  34. I have been searching for my _____ key.
  A. missed B. lost
  C. gone D. disappeared
  35. How I ___ I were a happy bird.
  A. hope B. wish C. want D. expect
  36. ___ your child here next time.
  A. Take B. Fetch C. Get D. Bring
  37. The boy ______ an apology for being late.
  A. made B. asked
  C. expressed D. had
  38. Would you like to ______ and have a cup of tea?
  A. call on B. visit C. drop in D. see
  39. She decided to _____ her studies at home.
  A. continue B. go on
  C. keep on D. have
  40. It is hard for them to ___ a good job.
  A. look for B. find out
  C. find D. discover
  41. Can you ___ her becoming a bus driver.
  A. think B. imagine
  C. expect D. believe
  42. You’ve changed a lot. I can hardly ___ you at first.
  A. know B. remember
  C. find out D. recognize
  43. We’ve ___ friends for many years.
  A. been B. become
  C. made D. promised
  44. He asked me to _______ him a helping hand.
  A. lend B. borrow C. make D. get
  45. We don’t ___ smoking here.
  A. admit B. allow C. agree D. let
  46. I am ___ that a film will be shown tonight.
  A. said B. told
  C. spoken D. reported
  47. Many comrades ____ in the battle.
  A. dropped B. fell C. lost D. killed
  48. Did you _____ milk in my tea?
  A. get B. place C. put D. drop
  49. Eggs ___ bad easily in summer.
  A. go B. become C. are D. change
  50. He didn’t come to the party though he had _____ to.
  A. invited B. promised
  C. allowed D. permitted
  51. The building is not ___ yet.
  A. finished B. ended
  C. done D. completed
  52. The man is hard to ___ with.
  A. deal B. do C. go D. meet
  53. He’s _____ sixty this year.
  A. got B. reached
  C. had D. arrived
  54. I’m _____ her off.
  A. watching B. looking
  C. seeing D. noticing
  55. Our life ___ poor.
  A. stays B. remains
  C. keeps D. continues
  56. He ______ himself between Jack and tom.
  A. was seated B. sat
  C. seated D. was sat
  57. I ____ my key at home.
  A. forgot B. lost C. left D. missed
  58. I ____ to persuade him not to smoke, but failed.
  A. tried B. managed
  C. had D. had got
  59. He _____ the children going into the rice field.
  A. stopped B. kept
  C. forbade D. warned
  60. He ___ on his back.
  A. lied B. laid C. lain D. lay

  参考答案
  1. C   2. A   3. D   4. B   5. C   6. A   7. D
  8. B   9. A   10. C  11. C  12. D  13. D  14. B
  15. D  16. A  17. B  18. A  19. B  20. A  21. A
  22. B  23. B  24. A  25. D  26. A  27. B  28. C
  29. A  30. C  31. D  32. C  33. B  34. B  35. B
  36. D  37. A  38. C  39. A  40. C  41. B  42. D
  43. A  44. A  45. B  46. B  47. B  48. C  49. A
  50. B  51. D  52. A  53. B  54. C  55. B  56. C
  57. C 58. A 59. A 60. D

  评论这张
 
阅读(114)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017